Image

Centrumutveckling återuppstår med ny vd

BOLAG I slutet av juni gick Centrum Group med döttrarna Centum Terre och Centrumutveckling i konkurs. Orsaken till konkursen var att Centrum Terre inte kunde finansiera sina investeringsprojekt och därmed inte kunde betala sina skulder till modern Centrum Group och systern Centrumutveckling. Nu återuppstår Centrumutveckling med en ny vd i toppen.
Publicerad den 12 Augusti 2009

Den 3 augusti startade Håkan Karlsson, grundaren av Centrumutveckling, om konsultverksamheten i Centrumutveckling genom ett nytt bolag.

- Centrumutveckling har varit lönsamt från starten för 40 år sedan och har en väletablerad position på den nordiska köpcentrummarknaden. Vi startade den 3 augusti i nya lokaler med uppdrag från \″gamla\″ Centrumutvecklings kunder, säger Håkan Karlsson.

Vd i \″nya\″ Centrumutveckling är Monica Bruvik. Aktiekapitalet blir en miljon kronor och Östgöta Enskilda Bank är bolagets bank. Bolaget kommer att få namnet Centrumutveckling precis som \″gamla\″ Centrumutveckling. Varumärket och firmanamnet har förvärvats från konkursförvaltaren.

Under förra veckan flyttade bolaget till ett nytt stockholmskontor på Regeringsgatan 25 och Göteborgskontoret kommer också att flytta in i nya lokaler inom kort. Malmökontoret är tillsvidare nedlagt men möjligheterna att öppna ett kontor i regionen ses över.

Totalt jobbar 19 personer i \″nya\″ Centrumutveckling representerande alla
specialistfunktionerna i \″gamla\″ Centrumutveckling. Alla medarbetare utom tre kommer från \″gamla\″ Centrumutveckling.

- Vi är glada över att ha rekryterat ett ytterst kompetent och erfaret team. Vår ambition är att hjälpa våra kunder att hitta de mest värdeskapande lösningarna, både för stora projekt men även för mer akuta problem som råder under en lågkonjunktur, säger vd Monica Bruvik.

FAKTA
Centrumutveckling är konsulter inom fastighetsutveckling för köpcentra, mötes- och handelsplatser. Företaget utvecklar, designar och förvaltar köpcentra, stadskärnor och butiker.
Centrumutveckling har under 40 års tid arbetat med cirka 500 projekt i 17 länder. Uppdragsgivare är fastighetsinvesterare, detaljhandelsföretag och kommuner.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige