Image

Centerpartiet föreslår ny skyskrapa i City

Bostäder Centerpartiet i Stockholm presenterar ett förslag om en ny skyskrapa i Stockholms city. Med sina 40 våningar kommer huset att rymma cirka 270 bostäder.
Publicerad den 22 April 2016
Den föreslagna skyskrapan mäter 133 meter. Bild: Centerpartiet
Den föreslagna skyskrapan mäter 133 meter.

– Vill vi ha fler bostäder i centrala Stockholm är det bästa sättet att bygga på höjden. Genom förtätning av befintliga områden kan vi bygga många nya bostäder, samtidigt som vi sparar stadens parker och grönområden, säger Karin Ernlund (C), gruppledare.

Skyskrapan, med adressen Regeringsgatan 47-55, är placerad på parkeringshuset Parkaden och är en del av Centerpartiets vision för hur centrala Stockholm kan utvecklas. Huset mäter 133 meter och innehåller två terrasser öppna för allmänheten – en på våning sju och en på våning 40.

– I vårt förslag blir ett parkeringsgarage bostäder och City får två nya publika parker. Vi vill minska biltrafiken i centrala Stockholm och samtidigt göra plats för fler människor att bo där, säger Karin Ernlund (C).

Centerpartiet föreslår även att Stockholm arbetar fram ett ”skyskrapeprogram”, där staden pekar ut lämpliga platser för riktigt höga hus.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige