Image

Catena satsar på citylogistik

Bolag Catenas vd Gustaf Hermelin skriver i Q3-rapporten om satsningen på citylogistik.
Publicerad den 6 November 2015
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Catena redovisar ett förvaltningsresultat för Q3 på 78,5 miljoner kronor (52,9).

Periodens resultat uppgick till 52,3 miljoner kronor (263), vilket motsvarar ett resultat per aktie om 2,00 kronor (10.30).

Gustaf Hermelin skriver i vd-ordet:

- En stor del av våra senaste investeringar har gått till terminalbyggnader, strategiskt placerade nära de stora trafiklederna. Terminaler är hus där gods går in och ut samma dag med varor som ofta har en slutadressat. Rationella lokaler och inte minst energieffektiva, vilket är viktigt med tanke att portar öppnas och stängs dagarna i ända.

- De senaste månaderna har vi också påbörjat ett strukturerat utvecklingsarbete runt det vi kallar citylogistik. Att ta en container från Kina till exempelvis Göteborg är inga problem. Inte heller att få denna transporterad inom landet till tätorterna. Det är först då containern öppnas och godset ska distribueras i olika riktningar, som till lager, butik eller direkt till konsument, som antalet trafikrörelser och därmed kostnaden skenar. Den framväxande e-handeln med krav på allt snabbare distribution direkt hem till konsument späder på komplexiteten. Vi tror att citylogistik, det vill säga terminal- och lagerpositioner i direkt anslutning till våra storstadsregioner, blir en del av framtidens logistiklösningar. Det kommer också att resultera i att miljövänliga fordon kan hämta och leverera varor på ett strukturerat sätt och därmed minimera antalet trafikrörelser.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige