Image

Catena satsar 358 miljoner på Sunnanå

Uthyrning Catena har tecknat hyresavtal med DS Smith och Lekia, och investerar 358 miljoner kronor på Logistikposition Sunnanå, strax utanför Malmö.
Publicerad den 30 April 2018

Catenas nya, fjärde etablering på Sunnanå omfattar två byggnader med en gemensam lastgård och parkering. De aktuella byggnaderna är multihyresgästlager som är flexibla över tid och anpassade för att inrymma flera hyresgäster, totalt om drygt 36 000 kvadratmeter.

Hyresgästen DS Smith är specialist på kundspecifika förpackningar med tonvikt på design och service nära kunden. Hyresavtalet omfattar drygt 5 800 kvadratmeter.

Lekia är Sveriges största leksakskedja med över 130 leksaksbutiker i Sverige och Norge och dessutom en av Skandinaviens största grossister inom segmenten lek och baby. Lekias hyresavtal omfattar cirka 6 000 kvadratmeter.

För båda hyresgästerna löper hyresavtalen på åtta år och inflyttning är beräknad till kvartal tre 2019.

– Att DS Smith och Lekia identifierat Sunnanå som en perfekt logistikposition för respektive verksamhet stärker oss ytterligare i vår satsning på Sunnanå och bekräftar fördelarna med att även kunna erbjuda ett multihyresgästlager där för våra kunder, säger Catenas regionchef i Malmö, Christian Berglund.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige