Image
Catenas planer i Logistic Park Nässjö.
Catenas planer i Logistic Park Nässjö. Bild: Catena

Catena planerar 14 000 kvadratmeter logistik i Nässjö

Bygg/Arkitektur Under 2016 uppförde Catena en fastighet på 9 000 kvadratmeter i Logistic Park Nässjö. Nu vill man bygga en till fastighet på 14 000 kvadratmeter.
Publicerad den 20 November 2017

Catena hoppas kunna uppföra en logistikfastighet i Logistic Park Nässjö, även känt som Gamlarps Industriområde. Här har de redan två fastigheter, en på 24 000 kvadratmeter där Intersport har sitt centrallager och en på 9 000 kvadratmeter där Höglands Logistik finns med sina tjänster inom transport- och 3PL-lösningar. Den nya fastigheten vill man bygga bredvid Höglands Logistik och Nicklas Schmidt, affärsutvecklare vid Catena, tror starkt på läget.

– Nässjö är en väletablerad logistikpunkt i Sverige. Vi ser ett behov av logistikfastigheter och eftersom Logistic Park Nässjö har ett otroligt bra läge vill vi satsa på en till byggnad där, säger han.

Inflyttning i den tilltänkta fastigheten sker tolv till 15 månader efter kontraktsskrivning.

– Om man inte har behov av 14 000 kvadratmeter kan vi dela upp den så att man får så mycket yta som man behöver. Det är en av de stora fördelarna med nya fastigheter. Man har ingen onödig yta utan man nyttjar lokalerna fullt ut, säger Nicklas Schmidt.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige