Image
Catena köper i Danmark.
Catena köper i Danmark. Bild: Catena

Catena förvärvar ny logistikfastighet i Danmark

Transaktioner Catena betalar 333 miljoner kronor för att köpa en nybyggd fastighet i danska Horsens av Ejendomsinvest Egeskovvej ApS. Tredjepartslogistikföretaget DKI Logistics A/S kommer därefter att flytta in som hyresgäst i fastigheten.
Publicerad den 9 April 2022

Catena och Ejendomsinvest Egeskovvej ApS tecknade under fredagen ett avtal om förvärv av den aktuella fastigheten som ska uppföras på strategiskt logistikläge intill E45 på danska Jylland. Affären finansieras med egna medel och sker genom ett bolagsförvärv till ett åsatt fastighetsvärde om 333 miljoner danska kronor, före avdrag för latent skatt. Köpeskillingen uppgår till 170 miljoner danska kronor. Fastigheten har en tomtareal om cirka 77 500 kvadratmeter och uthyrningsbar yta kommer att uppgå till 31 900 kvadratmeter.

Hyresgästen DKI Logistics A/S är ett ledande tredjepartslogistikföretag i Danmark med stort fokus på lagerautomation och innovativa IT-lösningar. Catena har tecknat ett 10-årigt, indexbaserat hyresavtal med DKI Logistics A/S. Det beräknade driftsöverskottet uppgår till cirka 13,67 miljoner danska kronor.
– Vi ser fram emot en nära och långsiktig relation med DKI Logistics som är en välrenommerad och innovativ aktör. Genom detta förvärv etablerar vi oss dessutom på ytterligare ett utmärkt logistikläge i Danmark, säger Fredrik Renå som är regionchef i Malmö och därmed även ansvarar för Catenas danska fastighetsbestånd.

Tillträde beräknas ske 1 oktober 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige