Image
Benny Thögersen.
Benny Thögersen. Bild: Catena

Catena: Förvaltningsresultat upp 15 procent

Bolag Catena redovisar ett förvaltningsresultat för Q3 om 184 Mkr (160,1).
Publicerad den 28 Oktober 2020

Hyresintäkterna uppgick till 315,2 Mkr (300,1).
Driftsöverskottet uppgick till 252,8 Mkr (226,8).

Niomånaderssiffrorna:
Hyresintäkterna ökade med 6 procent till 937,5 Mkr (885,1).
Driftsöverskottet ökade med 10 procent till 753,1 Mkr (681,9).
Förvaltningsresultatet ökade med 13 procent till 542,5 Mkr (478,0).
Periodens resultat minskade till 805,1 Mkr (851,8), motsvarande ett resultat per aktie om 21,36 kr (22,59), varav värdeförändringar ingår med 475,4 Mkr (583,5).
Substansvärde per aktie EPRA NAV ökade till 223,34 kr (194,07).

Catena fortsätter leverera och visar starka kassaflöden med ett förvaltningsresultat som ökar med 13 procent. Ambitionen att fortsätta växa är oförändrad.

– Aktivitetsnivån är hög och förutsättningarna för fortsatt tillväxt är goda. Projektutvecklingen har de senaste åren varit intensiv och Catena har på kort tid etablerat flera nya, attraktiva logistikpositioner, säger Catenas vd Benny Thögersen.

– Våra kunskaper kring logistik och e-handel tillför viktiga värden för våra hyresgäster. Viljan att lösa våra kunders behov och vårt långsiktiga ägande gör att vi ofta blir en del av den totala logistiklösningen och en samtalspart för mer än bara själva fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här händer hos coworkingföretaget United Spaces

Bolag United Spaces ägs av Castellum och tillhandahåller flera anläggningar för coworking över landet. Fastighetssverige diskuterar med företagets vd Yvonne Sörensen Björud. Vi frågar hur det ser ut med nyetableringar och hur hon tycker att kontorsmarknaden är nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY