Image
Catena hyr ut mer och bygger nytt åt Nowaste i Helsingborg.
Catena hyr ut mer och bygger nytt åt Nowaste i Helsingborg. Bild: Catena

Catena bygger ut – investerar 100 miljoner

Uthyrning Catena investerar nu 101 mijoner kronor i en andra etapp på Logistikposition Tostarp i Helsingborg där Nowaste Logistics AB redan finns med verksamhet.
Publicerad den 6 November 2018

Under 2018 färdigställde Catena en 30 400 kvadratmeter stor logistikbyggnad för Nowaste med tilltalande fasad och optimalt skyltläge mot E6 utanför Helsingborg. Strax intill på fastigheten Plantehuset 3 uppförs nu ytterligare en logistikanläggning för samma kund om cirka 11 000 kvadratmeter, varav 1 250 kvadratmeter utgörs av ett 20 meter högt höglager. Nowaste är en tredjepartslogistiker och byggnaderna anpassas fullt ut för modern e-handelslogistik med de bästa förutsättningarna för automationslösningar. I samband med investeringsbeslutet tecknas ett nytt åttaårigt hyresavtal med Nowaste med en årshyra om drygt sju miljoner kronor.

– Catena ser stor potential i utvecklingen av Logistikposition Tostarp och vi är glada att få fortsatt förtroende och kan stärka vår relation till Nowaste som är en kund som verkar i framkant av sin bransch. Det fortsatta samarbetet är ett kvitto på att vi som fastighetsägare bidrar till att vidareutveckla deras affär, säger Catenas regionchef i Helsingborg, Göran Jönsson.

Nowaste erbjuder skräddarsydda logistik- och lagertjänster inom flera olika branscher och segment – allt från färskvaror till järnvaror, möbler och kläder. För sina kunders räkning hanterar Nowaste, med en personalstyrka om cirka 500 anställda, ett varuvärde som motsvarar över 10 miljarder kronor.

– Läget är klockrent för vår verksamhet och gör att vi kan säkra logistik och leveransservice för våra uppdragsgivare. Att Catena dessutom har god kännedom om våra behov och anpassar anläggningen efter dem gör att vi ser en utbyggnad i anslutning till vårt redan framgångsrika lager i Helsingborg som självklar, säger Christian Hallberg vice vd på Nowaste.

Nowaste beräknas flytta in i de nya lokalerna i november 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige