Image
Bild: Eddie Ekberg

Catellaprofil lämnar bolaget

Karriär Lennart Schuss lämnar Catella i slutet av augusti. - Det är dags att göra något annat, säger Schuss till Fastighetssverige.
Publicerad den 27 Februari 2012
Bild: Nicklas Tollesson
Bild: Eddie Ekberg
Lennart Schuss. Bilder: Eddie Ekberg och Nicklas Tollesson. Bild: Eddie Ekberg
Lennart Schuss. Bilder: Eddie Ekberg och Nicklas Tollesson.

Lennart Schuss och Johan Ericsson startade Catella Corporate Finance 1992. Schuss har sedan tidigare påbörjat en period av nedtrappning och har på senare tid haft rollen som styrelseordförande i Catellas nordiska corporate finance-bolag.

Vid augusti månads utgång lämnar han Catella.

- Jag har jobbat nästan hela livet på Catella och tycker att det är dags att göra något annat. Det här beslutet är en naturlig fortsättning av den nedtrappning jag inledde under förra året. Jag har varit med om att lotsa Catella fram till en börsnotering; det har varit en otrolig upplevelse att vara med och utveckla Catella och följa utvecklingen på den svenska fastighetsmarknaden från finanskrisen på 90-talet fram till idag. Jag är stolt över allt vi har gjort med Catella, säger Lennart Schuss, som fyller 60 år i april.

Han kommer att jobba vidare inom fastighetsbranschen.

- Jag kommer inte att gå i pension. Jag kommer att göra något annat, jag har flera idéer på gång.

Ditt främsta minne från alla år med Catella?
- Vi har genomfört affärer värda över 500 miljarder kronor, jag skulle kunna skriva en bok om alla härliga minnen. Men ska jag välja en affär så får det blir räddningen av BPA och skapandet av Wihlborgs och Fabege, det var en otroligt spännande tid.

Thomas Persson, vd för Catella Corporate Finance i Sverige, kommenterar:
- Lennart är en fantastisk personlighet som har varit kul och inspirerande att jobba med. Han har bidragit till att Catella idag är en stark och kompetent organisation med ett otroligt driv.

Anders Palmgren, ansvarig för Catellas Corporate Finance-verksamhet, ersätter Schuss som styrelseordförande i Catellas nordiska Corporate Finance-bolag.- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY