Image

Catella rådgivare för 50 miljarder under 2013

Transaktioner Catella har varit rådgivare i fastighetstransaktioner till ett värde av 50 miljarder kronor under 2013, varav 20 miljarder kronor rör den svenska marknaden.
Publicerad den 17 Februari 2014
Johan Ericsson. Bild: Catella
Johan Ericsson. Anders Nordvall. Bild: Catella
Anders Nordvall.

Det innebär att Catella medverkat som rådgivare i 6 procent (7) av den totala transaktionsvolymen i Europa, exklusive Storbritannien.

- Vi är stolta över att kunna presentera en transaktionsvolym av denna storlek och därmed behålla vår starka position i Europa”, säger Johan Ericsson, chef för Corporate Finance på Catella.

Den totala transaktionsmarknaden för fastigheter i Europa, exklusive Storbritannien, uppgick till 827 miljarder kronor (736) under helåret 2013, vilket motsvarar en ökning om tolv procent.

I Sverige medverkade Catella i transaktioner för 20 miljarder kronor.

- 2013 var ett mycket starkt år för oss och 2014 har förutsättningar att bli ett ännu starkare fastighetsår marknadsmässigt, tack vare återhämtning i ekonomin kombinerat med fortsatt förbättrade finansieringsmöjligheter för fastighetsförvärv, säger Anders Nordvall, chef för den svenska fastighetsrådgivningen.

- Under årets inledning har vi sett en stigande transaktionsaktivitet och hittills i år har omsättningen stigit med drygt 20 procent jämfört med samma period 2013, säger Daniel Anderbring, marknadsanalytiker på Catellas fastighetsrådgivning i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY