Image
Bild: Catella

Catella-fond förvärvar bostäder i Köpenhamn för över 600 miljoner kronor

Transaktioner Catella European Residential Fund III förvärvar två fullt uthyrda bostadsfastigheter.
Publicerad den 29 Juli 2021

Berlinbaserade Catella Residential Investment Management GmbH (CRIM) har förvärvat två bostadsfastigheter i Köpenhamn, Danmark på uppdrag av Catella European Residential Fund III (CER III). Det sammanlagda värdet av affären är cirka 620 miljoner kronor.

Transaktionerna omfattar ett studentbostadsprojekt i Frederiksberg som förvärvades för 25 miljoner euro från Wind Ejendomme ApS, en utvecklare och operatör av studentboende, och ett bostadsprojekt på 37 miljoner euro som köpts från Teglholm Park. Förvärven, tillsammans med den senaste transaktionen i Leicester, Storbritannien, höjer värdet på CER IIIs portfölj till mer än 400 miljoner euro.

Patrick Au Yeung, fondförvaltare European Residential, CRIM, kommenterar:

– Den danska bostadsmarknaden har goda grundläggande faktorer på grund av den stora efterfrågan på modernt, väldesignat boende och begränsat utbud, trots en rad nya kompletteringar de senaste åren. Som en del av Catella Residential-plattformen på 5 miljarder euro och tack vare ett 10-årigt resultat på den danska marknaden har vi den expertis och det lokala nätverk som gör det möjligt för oss att säkra kvalitetsfastigheter, vilket ger långsiktiga säkra inkomster för våra kunder samtidigt uppfyller det mycket verkliga behovet av boende som finns i många städer i Europa idag.

– Båda tillgångarna är energieffektiva och erbjuder bekväma bostadsytor med överkomliga hyror på centrala platser med bra kollektivtrafik, vilket gör dem också tilltalande för fondens konsekvensstrategi.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige