Image

Castellums Stockholmskontor Well-certifieras

Energi/miljö Castellum är först i Sverige att certifiera ett kontor enligt The International Well Building Standard nivå Guld.
Publicerad den 15 Juni 2018
Henrik Saxborn. Bild: Castellum
Henrik Saxborn.

Well är den enda internationella byggstandard som väger in människors välbefinnande i arbetslivet och tar hänsyn till de mjuka värden som påverkar hur vi mår på jobbet.

Kontoret i Stockholm har utvecklats med extra fokus på att skapa en attraktiv miljö med bland annat ljus- och ljudkomfort och som uppmuntrar och inspirerar till en hälsosam livsstil för de som arbetar där.

Undersökningar visar att personer som arbetar i en lokal eller byggnad certifierad enligt Well ökar både sin produktivitet och sitt välmående. Det sistnämnda blir allt viktigare med tanke på att olika stressrelaterade sjukdomar ökar.

– Det är ett glädjande besked att Castellum fullföljt den första Well-certifieringen i Sverige. Att vi gör det på vårt eget kontor har varit en viktig aspekt för att förstå certifieringens positiva effekter hos våra medarbetare, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Det finns idag ett cirka 100 Well-certifierade byggnader i världen. Castellum har ytterligare sex pågående projekt där man arbetar mot en certifiering, och utvärderar nu möjligheten att certifiera alla nya kontorsprojekt enligt Well.

FAKTA/ Well:
Well-certifieringen bygger på vetenskapliga studier och har utvecklats av The International Well Building Institute (IWBI), en fristående organisation med säte i New York. IWBI erbjuder certifieringen som utfärdas efter godkännande av tredje part. Well utgår från sju koncept som påverkar hälsan: Luft, vatten, ljus och ljud samt kost, motion och välbefinnande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Castellum AB på Branschguiden

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 87,5 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.<br /> Castellum har under 2017 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar...

Läs mer om Castellum AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så kan logistikkostnaden vid transporter halveras

Handel Cushman & Wakefields logistikrapport "Last Link" visar att den sista kilometern i e-handelstransportkedjan ofta står för 50 procent eller mer av den totala logistikkostnaden. Kristoffer Sandberg, ansvarig för logistiksegmentet på företaget, berättar för Fastighetssverige hur företagen kan minska kostnaderna den sista biten – och vilka förbättringar som krävs i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY