Image

Castellum vinner europeiskt hållbarhetspris

Energi/miljö Castellum har mottagit World Green Building Councils europeiska ledarskapspris Business Leadership in Sustainability i samband med GreenBuild Euromed i Verona.
Publicerad den 16 Oktober 2015
Henrik Saxborn. Bild: Castellum
Henrik Saxborn.

Priset har tagits fram av World GBC:s europeiska nätverk för att premiera ledarskap inom hållbara byggnadsprojekt, företagsengagemang och offentlig verksamhet.

- När vi driver på arbetet för en bättre framtid är hållbart byggande en viktig faktor i utvecklingen och Castellum visar att hållbarhetsarbetet leder till både goda affärer och en bättre byggd miljö, säger Bengt Wånggren, vd på Sweden Green Building Council.

- Jag är oerhört glad över att Castellum, som är en av våra medlemmar, har vunnit 2015 års pris.

Castellum får priset för sitt framstående arbete med att ta hand om både hyresgäster och anställda; för sitt miljöarbete, där 20 procent av beståndet är certifierat enligt Miljöbyggnad, Green Building eller Breeam; och för sitt sociala hållbarhetsarbete, då man uppvisat ett kontinuerligt engagemang i att vidareutveckla områden man äger fastigheter i, en vilja att samarbeta med högskolor och universitet och en förmåga att lyfta fram unga talanger.

- Det känns fantastiskt att i hård konkurrens få ta emot detta prestigefyllda pris, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

- Castellum väljer inte mellan hållbarhet och ekonomisk tillväxt – tvärtom är hållbarhetsarbetet en förutsättning för att skapa långsiktig tillväxt. Utmärkelsen sporrar hela koncernen att fortsätta med utvecklingen av vårt hållbarhetsarbete.

World Green Building Council, som delar ut priset, är ett internationellt nätverk med över 100 nationella councils under sitt paraply. Tillsammans arbetar man för att stärka och utvidga det hållbara byggandet över hela världen. Sweden Green Building Council, som representerar Sverige i världsorganisationen, har varit medlemmar sedan 2011 och föreningens vd Bengt Wånggren sitter i styrelsen sedan 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY