Image

Castellum utvecklar på Masthuggskajen

Bygg/Arkitektur Castellum uppför kontorshuset Emigranten Göteborg i anslutning till det stora stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen på Södra Älvstranden. Emigranten Göteborg kommer att ha en uthyrningsbar yta om cirka 4 200 kvadratmeter och planeras vara klar för inflyttning våren 2020.
Publicerad den 22 Augusti 2018
Emigranten. Bild: Semrén & Månsson
Emigranten.

Emigranten Göteborg uppförs intill Castellums anrika byggnad Amerikahuset och kommer att utöka Castellums fastighetsbestånd i Göteborg med toppmoderna kontorslokaler i bästa läge.

– Vi är glada över att kunna tillföra nya kontorsytor i ett område i centrala Göteborg som står inför en spännande utveckling. Det är stort intresse för Emigranten Göteborg och vi har förhandlingar med flera intressenter, säger Mariette Hilmersson, vd för Region Väst i Castellum.

Hyresgästerna i Emigranten Göteborg kommer att erbjudas möjlighet att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter verksamhetens behov. Byggnaden kommer att ha stora kvadratiska fönster i princip från golv till tak och alla våningsplan kommer att ha utsikt mot vattnet och hamnen. På taket kommer att finnas en gemensam takterrass med ett utomhuskontor som komplement till arbetsplatserna inomhus.

Emigranten Göteborg kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige