Image
Castellum förvärvar fastighet i Främre Boländerna
Castellum förvärvar fastighet i Främre Boländerna Bild: Castellum

Castellum storsatsar i Främre Boländerna

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Främre Boländerna vann nyligen laga kraft och nu påbörjas arbetet med att skapa Uppsalas nya etableringsområde för Life science, tech och innovation. I och med förvärvet av fastigheten kommer Castellum kunna vara med och utveckla området ännu mer berättar Robert Ahlstedt, affärsområdeschef på Castellum.
Publicerad den 15 September 2022

– Det här är ett unikt etableringsområde för internationella och svenska aktörer inom Life science och innovation. Vi ser fram emot att skapa framtidens kreativa och hållbara arbetsplatser här, säger Robert Ahlstedt, affärsområdeschef Castellum Uppsala.

Det är ett exceptionellt stadsutvecklingsprojekt som pågår i Främre Boländerna där Uppsalas innerstad och Boländerna knyts samman. Som största fastighetsägare fortsätter Castellum nu att investera i området.

– Att idag ha möjligheten att utveckla ett område så nära city är unikt. Området är idealiskt placerat nära järnvägen och Resecentrum, med snabb access till Arlanda och Stockholm, säger affärsområdeschefen.

När Främre Boländerna står klart kan uppåt 11 000 personer komma att verka här. I dagsläget äger Castellum sju fastigheter i området.Detaljplanen för Främre Boländerna vann nyligen laga kraft och nu påbörjas arbetet med att skapa Uppsalas nya etableringsområde för Life science, tech och innovation.

– Uppsala är redan en etablerad hub inom Life Science och ett kunskapscentrum med ett mycket tillgängligt läge, såväl nationellt som internationellt. Nu stärker vi den positionen, konstaterar han.

Den nya fastigheten som Castellum har förvärvat är belägen i direkt anslutning till en av områdets parker. Helheten med de gröna och inspirerande ytorna bjuder verkligen in till spontana möten och interaktion berättar Robert Ahlstedt.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige