Image
Henrik Saxborn.
Henrik Saxborn. Bild: Castellum

Castellum säljer mer till Blackstone – för 4,8 miljarder kronor

Transaktioner Castellum har ingått ett avtal med fastighetsfonder som förvaltas av Blackstone om att avyttra ytterligare 53 fastigheter till en nettolikvid om 4,8 miljarder kronor efter avdrag för upplupen skatt och omkostnader om 0,2 miljarder. Det överenskomna fastighetsvärdet innebär en premie om 27 procent över värderingen i Q3 2020 och 15 procent över värderingen i Q4 2020. Frånträde sker den 3 maj. Tillgångarna kommer ingå i Blackstones pan-europeiska last mile-plattform, Mileway.
Publicerad den 10 Februari 2021

– Genom denna affär fortsätter Castellum sin strategiska portföljförflyttning via försäljning av ett färdigutvecklat bestånd för att kunna växa på de främsta tillväxtpositionerna och utveckla det mest moderna och flexibla logistik/lager-erbjudandet i Norden. Försäljningen visar än en gång den värdeutveckling som skett i vår logistikportfölj. Vi har nu en hög portföljomsättning som möjliggör strategiska förflyttningar och ser en fortsatt hög aktivitet under året ", säger Henrik Saxborn, vd Castellum.

Castellum har länge varit en av Nordens största aktörer inom lager/logistik och bibehåller även efter denna försäljning positionen som en av Nordens främsta i segmentet. Kvar i portföljen finns logistik/lager till ett värde av elva miljarder kronor, samt en utvecklingsbar yta på cirka 1,2 miljoner kvadratmeter att bebygga med nya, moderna och flexibla erbjudanden för logistik/lagersegmentet.

Drygt tio miljarder kronor ska investeras i nyutveckling av lager/logistik de kommande åren i de mest attraktiva lägena; Säve i Göteborg, Brunna 30 min från Stockholm och placeringar i södra Sverige.
– Detta sammantaget kommer positionera oss, inte bara som den största, utan också den mest flexibla och mest moderna logistikaktören i Norden", säger Henrik Saxborn.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige