Image
Henrik Saxborn.
Henrik Saxborn. Bild: Castellum

Castellum köper i centrala Västerås

Transaktioner Castellum har förvärvat två kontorsfastigheter i centrala Västerås av Imperia Fastigheter AB. Tillträde sker den 18 december i år, respektive 9 januari 2020.
Publicerad den 12 December 2019

Förvärvet omfattar två kontorsfastigheter, Kol 13 på Kopparbergsvägen 25 och Kungsängen 14 på Pilgatan 4, med en sammanlagd uthyrningsbar area om cirka 7 551 kvadratmeter. Förvärvspriset uppgår till 217 miljoner kronor efter avdrag för uppskjuten skatt om 11 miljoner kronor. I förvärvet ingår även en outnyttjad byggrätt värderad till 5 miljoner kronor, vilket kan möjliggöra nyproduktion om cirka 2 500 kvadratmeter kontor i ett av Västerås mest centrala lägen.

– Västerås är en attraktiv stad med ett växande näringsliv där vi ser en stor potential. Vi har en uttalad strategi att stärka vår position som fastighetsförvaltare på centrala lägen i tillväxtorter. Detta förvärv är en del av det arbetet. Det känns både viktigt och roligt
att skapa ytterligare möjligheter att vara med och utveckla Västerås stadskärna, säger Henrik Saxborn, vd, Castellum AB.

Affären i sammandrag:
Castellum förvärvar fastigheterna Kol 13 och Kungsängen 14
Säljare: Imperia Fastigheter AB
Förvärvspris: 217 Mkr
Tillträdesdag: 18 december 2019 för Kol 13 och 9 januari 2020 för Kungsängen 14
Genomsnittlig kontraktslängd: 3,3 år
Hyresvärde: ca 15 Mkr år 2020
Större hyresgäster: Thorén-gruppen
Uthyrningsbar area respektive uthyrningsgrad: ca 7 551 kvm med en ekonomisk uthyrningsgrad om 99%.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige