Image

Castellum investerar i logistikanläggning i Göteborg

Bygg/Arkitektur Castellum har startat en nybyggnation av en logistikbyggnad i hamnområdet i Göteborg – den första delen i en satsning som möjliggör etablering av storskalig logistik och stödjer expansionen av Göteborgs hamn. Investeringen beräknas uppgå till 220 miljoner kronor, inklusive markförvärv.
Publicerad den 9 Mars 2017
Castellum har startat en nybyggnation av en logistikbyggnad i hamnområdet i Göteborg. Bild: Castellum
Castellum har startat en nybyggnation av en logistikbyggnad i hamnområdet i Göteborg.

Den nya byggnaden, första delen i Hisingen Logistikpark, omfattar drygt 26 000 kvadratmeter och beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2018. Logistikanläggningen byggs flexibelt och kan delas upp i två eller tre enheter med modern standard för helautomatiserade lager med höga takhöjder, god bärighet och vädertätade dockningsstationer. Anläggningen kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad med ambitionen att nå nivå silver.

– Vi stärker nu kvaliteten i portföljen med en flexibel och högkvalitativ logistikanläggning i ett excellent läge, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Totalt har Castellum tilldelats 127 000 kvadratmeter mark i logistikparken, varav totalt cirka 60 000 kvadratmeter planeras att bebyggas. Utgångspunkten för valet av Castellum var att bolaget arbetar långsiktigt, har ett genuint hållbarhetsarbete, har ett brett kunnande om lager- och logistikanläggningar samt är en lokalt förankrad fastighetsägare.

Utbudet av vakanta lager- och logistiklokaler av modern kvalitet i Göteborgsområdet är sedan många år lågt vilket begränsat möjligheterna för större företag att etablera sig i Göteborg. Efterfrågan på lager- och logistiklokaler är för närvarande stort i Göteborg, som en följd av hög efterfrågan bland stora industriaktörer vilket i sin tur ökar behoven av tredjepartslogistik. En ökad efterfrågan bland e-handelsbolagen märks också.

Castellum har, efter avdrag för utestående företagscertifikat, outnyttjade krediter om cirka tio miljarder kronor, vilka kommer att utnyttjas till investeringen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige