Image

Castellum investerar halv miljard i Örebro och Uppsala

Bygg/Arkitektur Castellum har påbörjat två nybyggnationer, en i Örebro och en i Uppsala. Investeringarna beräknas sammanlagt uppgå till 521 miljoner kronor.
Publicerad den 1 December 2016
Henrik Saxborn. Bild: Castellum
Henrik Saxborn.

I centrala Örebro har Castellum startat nyproduktion av en kontorsfastighet – Citypassagen – om cirka 15 000 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 420 miljoner kronor, varav 45 miljoner kronor avser värdet av egen mark. Byggnaden beräknas vara klar under första kvartalet 2019.

Fastigheten är belägen vid norra infartsleden till Örebro och i direkt anslutning till Resecentrum. Byggnaden planeras för att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad, lägst nivå silver.

LÄS OCKSÅ: Saxborn: "Vi levererar det vi lovar"

Det totala årliga hyresvärdet beräknas uppgå till 35 miljoner kronor och ett 15-årigt hyresavtal avseende 46 procent av hyresvärdet har tecknats med Örebro kommun.
- Vi är stolta över att med detta stora projekt kunna bidra med moderna och flexibla kontorslokaler på den snabbt växande Örebro-marknaden, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

- Att vi dessutom redan hyrt ut en ansenlig del av denna välbelägna byggnad är extra stimulerande.

I Uppsala har Castellum påbörjat nybyggnation av en distributionsanläggning om cirka 6 000 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 101 miljoner kronor, varav 20 miljoner kronor utgör värdet av förvärvad mark. Byggnaden beräknas vara färdigställd i mars 2018 och uppförs enligt kriterier för Miljöbyggnad och Green Building.

Fastigheten är belägen i Östra Fyrislund och ett 10-årigt hyresavtal avseende hela byggnaden har tecknats med Post Nord till ett årligt hyresvärde av 7,8 miljoner kronor.

- Det är glädjande för oss att förvärva mark i ett tidigt utbyggnadsskede av detta område i Uppsala. Investeringen innebär att vi fortsätter att utöka vårt stora bestånd av lager- och logistikbyggnader i koncernen, säger Henrik Saxborn.

Castellum har, efter avdrag för utestående företagscertifikat, outnyttjade krediter om drygt fyra miljarder kronor, vilka kommer att utnyttjas till investeringarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY