Image
Henrik Saxborn.
Henrik Saxborn. Bild: Castellum

Castellum i europeisk expertgrupp kring hållbarhet och innovation

Bolag Castellum har blivit invald i en europeisk expertgrupp kring hållbarhet och innovation som ursprungligen bildades 2017 av fastighetsbolagen Alstria, COIMA RES, Colonial, Gecina, Great Portland Estates och NSI. Castellum är det första nordiska fastighetsbolaget att ta plats i detta forum.
Publicerad den 28 Juni 2019

Syftet med gruppen är att skapa en gemensam kunskapsplattform för att dela erfarenheter och studier inom hållbarhet och innovation från respektive medlemsmarknad - Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien, Nederländerna och nu även Norden. Castellum är den sjunde medlemmen i det paneuropeiska forumet.

– Vi är väldigt stolta att ha blivit invalda att ingå i denna exklusiva grupp med erfarna branschkollegor från hela Europa. Jag tror vi alla har mycket att vinna på att samarbeta för att hitta nya innovativa lösningar som kan gagna respektive bolags verksamhet såväl som fastighetsbranschen i Europa i stort. Vi står alla inför samma utmaningar ur ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv, men också från en digital synvinkel med hänsyn till ny teknologi. Det är nödvändigt för oss att leva upp till våra befintliga och potentiella kunders förväntningar om vi ska lyckas vara långsiktigt framgångsrika. Därför är denna typ av samarbeten viktiga eftersom de hjälper oss att påskynda innovation och forskning med målsättning att utveckla morgondagens fastighetsbransch, säger Henrik Saxborn, koncernchef, Castellum AB.

– Vi är glada att Castellum har blivit medlem. De nordiska länderna är globala ledare i hållbar utveckling. Genom att tillföra kunskaper från Castellum inom områdena CSR och innovation kommer vi att stärka vår möjlighet att utveckla oss inom dessa områden, säger Olivier Elamine (Alstria), Manfredi Catella (COIMA RES), Pere Viñolas Serra (Colonial), Méka Brunel (Gecina), Toby Courtauld (Great Portland Estates) och Bernd Stahli (NSI) i en gemensam kommentar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY