Image
Citypassagen i Örebro.
Citypassagen i Örebro. Bild: Castellum

Castellum hyr ut till Migrationsverket

Uthyrning Migrationsverket samlar all sin verksamhet i Örebro på en adress. Från och med våren 2019 flyttar verket till nya lokaler i Castellums nyproduktionsprojekt Citypassagen alldeles invid resecentrum.
Publicerad den 15 Juni 2017

– Genom att samlas får vi bättre förutsättningar att samarbeta internt och ge bättre service till våra sökande. Med närhet till kollektivtrafik blir det också mycket enklare för våra sökande att ta sig till oss, säger Magnus Önnestig, regionchef på Migrationsverket.

Migrationsverket finns i dag på fyra olika adresser i Örebro. I de nya lokalerna – på totalt 2 600 kvadratmeter – skapas 100 arbetsplatser i en öppen planlösning samt en besöksdel i markplan med egen entré. Hyresavtalet löper över sex år.

– Vi är glada att vi nu får detta förtroende från Migrationsverket – och kan samtidigt konstatera att efterfrågan på moderna och effektiva lokaler är fortsatt stark i Örebro, säger Per Gawelin, affärsområdeschef i Castellum Örebro.

Citypassagen kommer att rymma totalt cirka 1 000 arbetsplatser och är ett av Castellum-koncernens största utvecklingsprojekt; totalinvesteringen uppgår till 420 miljoner kronor. Fastigheten har en tydlig miljöprofil.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige