Image

Castellum hyr ut i Göteborg

Uthyrning Castellum har tecknat två hyresavtal om totalt 3 600 kvadratmeter kontorsyta på Östra Hamngatan 16 i Göteborg.
Publicerad den 11 April 2017
Annons
Image
Östra Hamngatan 16 i Göteborg. Bild: Castellum
Östra Hamngatan 16 i Göteborg.

Fastigheten genomgår för närvarande en omfattande ombyggnation. Avtalen har tecknats med United Spaces och Pelagicore. United Spaces har verksamhet i Malmö och Stockholm och etablerar nu sitt co-workingkoncept även i Göteborg. I september 2017 flyttar bolaget in i en kontorsyta om cirka 2 400 kvadratmeter.

– Marknaden för arbetsplatser och kontor håller på att ritas om. Behoven i dag handlar främst om öppenhet, inspiration och samverkan. Konkret betyder det korta och flexibla kontrakt och en kunskapsdriven gemenskap. Det har vi på United Spaces utvecklat i 17 år. Och nu är vi peppade på att komma igång i Göteborg, säger Göran Garberg, vd och delägare på United Spaces.

Pelagicore, som nyss har blivit köpt av börsnoterade bolaget Luxoft, är en leverantör av mjukvara till fordonsbranschen. I juni 2017 flyttar bolaget sitt Göteborgskontor till en kontorslokal om 1 200 kvadratmeter.

– Tillsammans med Castellum skapar vi en modern och inspirerande kontorsmiljö i hjärtat av Göteborg och nära till kommunikationer till för oss viktiga kunder. I och med nya kontoret tar vi ett nytt steg i våra tillväxtplaner och ser fram emot att välkomna omkring 40 nya kollegor som tillsammans med oss ska bygga stans ledande team av UX Designers och mjukvaruutvecklare och skapa fantastiska användarupplevelser, säger Tomas Ekström, regionchef på Pelagicore.

Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum, är glad över att kunna välkomna United Spaces och Pelagicore som hyresgäster till Castellum och de nyrenoverade lokalerna på Östra Hamngatan 16.

– Med deras verksamheter får vi en bra mix av hyresgäster i huset. Vi märker av att det är brist på kontorslokaler i attraktiva kollektivtrafikslägen och i och med dessa uthyrningar har vi endast en ledig kontorsyta om 1 200 kvadratmeter kvar i huset, säger hon.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY