Image

Castellum genomför bytesaffär med Wallenstam

Transaktioner Castellum genomför en bytesaffär med Wallenstam där Castellum köper två fastigheter i Göteborg med en tillhörande kontorsbyggrätt samt säljer två fastigheter i Kallebäck och Mölnlycke centrum.
Publicerad den 3 April 2017
Henrik Saxborn. Bild: Castellum
Henrik Saxborn. Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Wallenstam köper fastigheterna Göteborg Kallebäck 3:4 och Härryda Hönekulla 1:571, med en total uthyrningsbar yta om cirka 35 100 kvadratmeter, för ett överenskommet fastighetsvärde om drygt 350 miljoner kronor. Fastigheterna som Wallenstam säljer är Göteborg Krokslätt 20:6 samt del av Göteborg Krokslätt 154:6 (blivande fastigheten Göteborg Krokslätt 154:8) med tillhörande kommersiell byggrätt om 7 000 kvadratmeter, med en total uthyrningsbar yta om drygt 9 300 kvadratmeter, för ett överenskommet fastighetsvärde om drygt 290 miljoner kronor. Samtliga fastigheter köps och säljs genom bolag och tillträde sker den 15 december 2017. Försäljningen innebär att Castellum helt lämnar Mölnlycke centrum.

– Det är väldigt trevligt att kunna genomföra denna affär med Castellum. En av fastigheterna vi förvärvar ligger precis intill vårt stadsutvecklingsprojekt ”Kallebäcks Terrasser”, där vi totalt kommer att bygga cirka 2 000 lägenheter. Den fastighet som vi nu köper omfattar främst lager- och kontorsytor och är i princip fullt uthyrd, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Den del av fastigheten Göteborg Krokslätt 154:6 som inte omfattas av affären, utgör i dag en projektfastighet där Wallenstam planerar att bygga cirka 200 lägenheter med inslag av kommersiella ytor i gatuplan.

– Det är glädjande att genomföra en bytesaffär med bra kontor och planlagda kontorsbyggrätter i Göteborg. Här är vakansgraden historiskt låg och bristen på moderna kontor är en utmaning för oss när befintliga kunder vill expandera. Affären är en del i den pågående koncentrationen av portföljen, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY