Image
Ulrika Danielsson, ekonomi- och finansdirektör på Castellum.
Ulrika Danielsson, ekonomi- och finansdirektör på Castellum. Bild: Castellum/Sebastian Sandström

Castellum får höjd kreditrating av Moody’s

Bolag Castellum har tilldelats en uppgraderad investment grade med betyget Baa2, stabila utsikter, av det internationella kreditvärderingsinstitutet Moody’s.
Publicerad den 7 Juni 2019

Ratingen bygger på bolagets starka fastighetsbestånd och finansiella ställning.

Castellum har per dagens datum en utestående lånevolym om 17,8 miljarder kronor under ett icke säkerställt MTN-program med ett rambelopp om 20 miljarder kronor. Vidare har Castellum en utestående lånevolym om cirka 585 miljoner euro under ett icke säkerställt EMTN-program med ett rambelopp om 2 miljarder euro.

– Att erhålla höjd kreditrating är mycket värdefullt för Castellum. Det är ett bevis på att det vi gör är rätt både ur ett finansiellt och affärsmässigt perspektiv. Att marknaden har tilltro till oss är en förutsättning för framtida investeringar. Samtidigt ger den förbättrade kreditratingen Castellum än större möjligheter till stark finansiell flexibilitet och breddad investerarbas, nationellt såväl som internationellt, säger Ulrika Danielsson, ekonomi- och finansdirektör för Castellum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY