Image

Caroline Arehult blir ny vd för Hemfosa

Karriär Jens Engwall blir vd för Nyfosa, som planeras delas ut till Hemfosas aktieägare. Nu är hans efterträdare på Hemfosas vd-post utsedd.
Publicerad den 25 April 2018
Caroline Arehult Bild: Hemfosa
Caroline Arehult

Skanska Fastigheter Stockholms vd Caroline Arehult har utsetts till ny vd för Hemfosa. Jens Engwall utses till vd i Nyfosa AB, det dotterbolag i Hemfosa som planeras delas ut och noteras före årets slut. Vd-skiftet kommer att ske under hösten.

- Hemfosa står inför en spännande framtid med pågående process att förbereda en delning av verksamheten i två noterade bolag. Med den förändring vi idag offentliggör får vi det bästa av två världar. Jens Engwall utses till vd i det nybildade dotterbolaget Nyfosa, och bidrar där med sin unika kompetens av opportunistiska fastighetstransaktioner. Han kvarstår även som styrelseledamot i Hemfosa. Vi är samtidigt mycket glada över att rekrytera Caroline Arehult som ny vd i Hemfosa.

Hennes kompetens, erfarenhet och ledaregenskaper kommer att bli en stark motor till Hemfosas fortsatta utveckling som specialist på samhällsfastigheter, säger Bengt Kjell, styrelseordförande i Hemfosa Fastigheter AB.

- Jag är väldigt stolt över den resa vi tillsammans genomfört på Hemfosa. Jag är övertygad om att Caroline Arehult kommer förvalta och utveckla både verksamhet och företagskultur på Hemfosa på ett utomordentligt sätt. Jag känner samtidigt ett stort engagemang för att leda Nyfosa som ett nytt snabbfotat transaktionsintensivt fastighetsbolag, säger Jens Engwall.

Caroline Arehult, född 1973, är utbildad civilingenjör inom bygg- och fastighetsekonomi vid KTH och Tekniska högskolan i Hamburg. Hon är idag verksam som vd för Skanska Fastigheter Stockholm där hon är ansvarig för den kommersiella projektutvecklingen. Innan dess har hon haft ledande positioner inom Skanska som bland annat uthyrnings- och marknadschef, fastighetschef och fastighetsutvecklare.

- Jag har haft en fantastisk tid på Skanska med många spännande roller under mina snart 20 år i bolaget, men nu är det dags för mig att gå vidare. I Hemfosa ser jag en fantastisk möjlighet att få ta över efter det fina jobb som Jens Engwall gjort, och bygga vidare på det. Mitt intryck av Hemfosa är att företagskulturen är präglad av entreprenörskap och ett stort eget ansvar, väldigt lik den kultur jag själv kommer ifrån och trivs i. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor fortsätta utveckla Hemfosa och hitta vår väg framåt, säger Caroline Arehult, tillträdande vd för Hemfosa Fastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige