Image
Capman förvärvar lager nära Göteborg.
Capman förvärvar lager nära Göteborg. Bild: Capman

Capman förvärvar lager nära Göteborg

Transaktioner Capman Nordic Property Income Fund har förvärvat ett lager nära Göteborg, en affär som ytterligare stärker fondens exponering mot lätta industritillgångar.
Publicerad den 17 Januari 2022
Annons
Image

Lagerbyggnaden består av två intilliggande fastigheter i Mölnlycke Företagspark öster om Göteborg. Den ena fastigheten är en färdigbyggd lagerfastighet på cirka 7 000 kvadratmeter som stod klar 2018 och den andra är en obebyggd tomt med cirka 4 000 kvadratmeter befintlig byggrätt för ytterligare lager- och kontorsytor. Capman planerar att investera i energibesparande åtgärder och siktar på att miljöcertifiera lagerfastigheten.

Lagerbyggnaden är för närvarande fullt uthyrd till två hyresgäster. Renew Group, ett svenskt företag verksamt inom sportbranschen, är den största hyresgästen och PDL Center, den ledande padeltennisoperatören i Sverige, hyr resterande yta.

Läget är utmärkt ur en last mile-synpunkt då det ligger nära centrala Göteborg, Landvetter flygplats, Borås och har enkel anslutning till motorvägar mot Malmö och Oslo.
– Det attraktiva läget, det utmärkta skicket, konfigurationen för flera användningsområden och de solida hyresgästerna gör denna tillgång till ett utmärkt tillskott till vår inkomstfokuserade fond. De tillgängliga byggrätterna ger en möjlighet till vidareutveckling, säger Anna Reuterskiöld, Partner och Head of Capman Real Estate Sweden.

Capman Real Estate förvaltar för närvarande cirka fyra miljarder euro i fastighetstillgångar. Fastighetsteamet består av över 60 fastighetsspecialister i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn, Oslo och London.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Monica von Schmalensee ny ordförande för IQ Samhällsbyggnad: "Hedrad, glad och inspirerad"

Karriär Monica von Schmalensee tar över ordförandeklubban i IQ Samhällsbyggnad. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med rollen och vad hon ser som organisationens viktigaste uppgifter framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige