Image

CA storköper i Berlin

Transaktioner CA Fastigheter köper en bostadsportfölj om 415 lägenheter i Berlin.
Publicerad den 3 September 2013
Johan Damne Bild: CA Fastigheter
Johan Damne

Fastigheterna utgörs av cirka 31 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta varav huvuddelen består av 415 hyreslägenheter. Säljare är en Luxemburgbaserad private-equity fond.

Fastigheterna är belägna i före dett väst-Berlin, bland annat i områden som Charlottenburg, Wilmersdorf och Steglitz.

- Förvärvet är ett led i vår målsättning att växa på de orter där vi sedan tidigare är verksamma och då inte minst Berlin. Vi har varit verksamma i Berlin till och från sedan 1990 och följt utvecklingen på nära håll. Vi är fortsatt positiva till bostadsmarknaden i Berlin och förvärvet är helt i linje med vår ambition att öka vår exponering, säger CA Fastigheters vd Johan Damne

- Vi är även efter detta förvärv intresserade av att göra ytterligare förvärv i Berlin, fortsätter han.

Efter förvärvet, som tillträds efter årsskiftet, uppgår CA koncernens totala uthyrningsbara yta i Berlin till cirka 60 000 kvadratmeter.

- Det känns bra att vi nu lyckats öka vår portfölj i Berlin trots stor efterfrågan och därmed konkurrens i marknaden, säger Andreas Claesson, regionchef för CA Fastigheter i Berlin.

FAKTA/ CA FASTIGHETER
CA Fastigheter AB är en familjeägd fastighetskoncern som idag drivs av tredje generationen. Koncernen bedriver idag främst fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling av eget ägda fastigheter belägna i södra Sverige. Förvaltningen, som omfattar cirka 750 000 kvadratmeter, är i Sverige indelad i sju regioner med kontor på sju orter; Borås, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Lomma/Malmö, Stockholm och Växjö samt i utlandet i Tyskland, Ryssland och Estland. Huvudkontoret finns i Kalmar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige