Image

CA och Panorama köper på Södermalm via gemensamt bolag

Transaktioner Bonava säljer fastigheten Tobaksmonopolet 3 på Södermalm i Stockholm till CA Fastigheter AB och Panorama Bostad AB. Försäljningspriset uppgår till 230 miljoner kronor plus en tilläggsköpeskilling om maximalt 125 miljoner kronor som utbetalas när ny detaljplan vunnit laga kraft.
Publicerad den 23 Januari 2017

Projektet och fastigheten är en del av utvecklingen av Tobaksmonopolets kvarter och innehåller bland annat Svenska Tobaks före detta huvudkontor kallat Tengbomshuset. Totalt medges en bostadsbyggnation om totalt cirka 10 000 kvadratmeter ljus BTA i upp till 17 våningar. Bygglov förväntas under 2017 och byggnation är beräknat att starta under början av nästa år.

– Försäljningen av Tobaksmonopolet 3 på Södermalm ligger i linje med vår strategiska förflyttning mot att erbjuda prisvärda boenden i olika upplåtelseformer som fler människor har råd att bo i. Tobaksmonopolet 3 är ett exklusivt projekt som vi är övertygade om att CA Fastigheter och Panorama Bostad kommer utveckla vidare på ett bra sätt, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Bonava.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att ytterligare öka vår verksamhet i Stockholm. Projektet kommer att bli ett nytt landmärke i centrala Stockholm där vi hoppas kunna bidra med vår erfarenhet om utveckling av högkvalitativa bostäder. Vi ser verkligen fram emot att genomföra projektet och tillskapa mer bostäder på Söder, säger CA Fastigheters vd Johan Damne.

– Vi är väldigt glada att få möjligheten att genomföra och vidareutveckla detta fantastiska projekt som Bonava skapat. Med sina 17 våningar kommer byggnaden ge en ny profil för centrala Södermalm. Det ger också förutsättningar att skapa konceptuellt intressanta boenden utöver det vanliga, med spektakulära utblickar över hela Stockholm, säger Andreas Arkling, Panorama Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

SBB och Oscars bygglov upphävt

Bygg/Arkitektur Oscar Properties och SBB:s bostadsprojekt får tungt besked.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY