Image
Bild: Press

CA köper – och hyr ut stort – i Nacka

Transaktioner CA Fastigheter AB förvärvar Fredells fastighet i Nacka med och hyr ut hela 50 000 kvadratmeter till Bauhaus.
Publicerad den 1 Februari 2019

CA Fastigheter AB förvärvar via dotterbolag Fredells handels- och lagerfastighet på 50 000 kvadratmeter i Nacka. Affären sker genom ett bolagsförvärv samtidigt som CA Fastigheter AB tecknat ett nytt långsiktigt hyresavtal med Bauhaus som hyresgäst.

Fastigheten Sicklaön 40:10 är belägen i Nacka Kommun. Infrastrukturen är mycket god, all tänkbar service finns i omedelbar anslutning till fastigheten. Bauhaus etablering i Sickla, kommer blir landets största Bauhausvaruhus med butiks-, logistik- samt drive-in-satsning.

– Vi är mycket nöjda och glada över att få förvärva fastigheten och samtidigt få Bauhaus som långsiktig hyresgäst. Förvärvet passar väl in i CA Fastigheter AB:s investeringsstrategi att växa och öka vår närvaro i Stockholmsregionen, säger Fredrik Alvarsson, VD CA Fastigheter AB.

– Vi, har tittat på och fått flera olika förslag med fastigheten och företaget där vi tycker detta är bästa lösningen tillsammans med den långsiktighet som uppgörelsen mellan alla tre parter innebär, säger Victor Fredell.

–Butiken i Sickla med läget vid flera stora tillfartsleder gör att våra kunder når oss och vi lätt når dem. Servicegraden för e-handelskunder kommer att öka avsevärt. Vi äger hela distributionskedjan nu och vi tror att vår e-handelssatsning kommer att gynnas stort tack vare det här varuhuset", säger Bauhaus VD Kenneth Litland i ett uttalande.

CA Fastigheter tillträdde fastigheten den 31 januari. Rådgivare åt köparen har varit Catella Coporate Finance samt Wigge & Partners.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige