Image
CA Fastigheter köper och hyr ut hela fastigheten till Klätterverket.
CA Fastigheter köper och hyr ut hela fastigheten till Klätterverket. Bild: CA Fastigheter

CA köper i Gasverksområdet – blir klättringsanläggning

Transaktioner CA köper tomträtten Mätarhuset 1 i Stockholm och tecknar ett långsiktigt hyresavtal för samtliga ytor med Klätterverket Gasverket AB.
Publicerad den 4 Mars 2019

Tomträtten utgör cirka 1 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta med närmsta läget mot Bobergsgatan. Byggnaden kommer innehålla lokal för klätterverksamhet med café och bistro. Klätterverket kommer vid öppning i augusti bli den modernaste anläggningen för inomhusklättring med Stockholms högsta klättervägg på 17 meter.

– CA Fastigheter är mycket glada att växa ytterligare i Stockholm och inte minst i Gasverksområdet. Vårt förvärv och sedermera uthyrning till Klätterverket är en viktig pusselbit för att uppnå vår vision för Gasverket – att skapa en ny destination i Stockholm, säger Gasverkets projektansvarige Anders Nyström.

– Klätterverket ser fram emot att tillsammans med CA Fastigheter förädla Mätarhuset och skapa en spektakulär plats för klättring i en unik industrihistorisk miljö, säger Trevor Cooper-Williams, vd för Klätterverket.

– Med våra senaste affärer och tillkommande volym fortsätter vi vår strategi att öka vår närvaro i Stockholm. Att förvärvet i Gasverket ligger tillsammans och anslutning till våra fastigheter är en bonus och möjliggör synergier, säger Pernilla Claesson, regionchef på CA Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige