Image
Andreas von Hedenberg.
Andreas von Hedenberg. Bild: CA Fastigheter

CA köper av Stena i Malmö

Transaktioner CA Fastigheter förvärvar fastigheterna Solbacken 13 och 22 i Malmö. Fastigheterna kallas i folkmun för "ABC-husen" och ligger på området Väster.
Publicerad den 12 Juli 2021

Fastigheterna omfattar cirka 3 200 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta. Säljare är Stena Fastigheter.

– Vi förvärvar två intressanta och välkända fastigheter i Malmö. Vi ser fram emot att fortsätta vidareutveckla fastigheterna och möta våra nya hyresgäster, säger CA Fastigheter AB:s regionchef i Malmö Remus Cismas.

– CA Fastigheter har som ambition att fortsätta expandera i Malmö. Vi vill ha en fastighetsportfölj i Malmöregionen som både består av förvaltningsfastigheter och utvecklingsprojekt. Det här förvärvet är ett utmärkt exempel på en förvaltningsfastighet som med aktiv förvaltning även kan vidareutvecklas, säger CA Fastigheters vd Andreas von Hedenberg.

CBRE har varit säljrådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige