Image

CA går in i stort Stockholmsprojekt

Transaktioner CA Fastigheter köper aktiemajoriteten i projektet Gasverket i Norra Djurgårdsstaden, som omfattar 80 000 – 90 000 kvadratmeter.
Publicerad den 19 Augusti 2016
Gasverket Bild: JR Kvartersfastigheter
Gasverket

Säljaren JR Kvartersfastigheter kvarstår som minoritetsägare och de två parterna ska arbeta gemensamt, och tillsammans med Stockholms stad för att förverkliga planerna.

Affären är i vissa delar villkorad.

Gasverket ligger i hjärtat av ett av Norra Europas största stadsutvecklingsprojekt, Norra Djurgårdsstaden, beläget i Hjorthagen mellan Nationalstadsparken, Värtan och Gärdet i Stockholm.

När Norra Djurgårdsstaden står klart kommer stadsdelen att rymma 12 000 bostäder och 30 000 nya arbetsplatser, vilket gör det till en viktig stadsdel i ett snabbt växande Stockholm. Mitt i denna nya stadsdel skall Gasverket utvecklas och utgöra navet för handel, kultur, upplevelser och stadsdelsservice. Projektet kommer även innehålla bostäder.

Samtliga detaljplaner förväntas ha vunnit laga kraft senast under 2018 och komma att innehålla byggrätter, i såväl gamla som nya byggnader, om 80 000 – 90 000 kvadratmeter.

Byggnation kan komma att påbörjas i takt med att de olika detaljplanerna inom området vinner laga kraft.

- Det är med stor ödmjukhet vi går in i Gasverksprojektet med tanke på dels att det är en viktig del i en ny och stor stadsdel och dels en utmaning i form av att förvalta den unika miljön präglad av Ferdinand Bobergs vackra tegelarkitektur. Tillsammans med Stockholm Stad är vi dock övertygade att vi och JR Kvartersfastigheter kommer skapa ett fantastiskt projekt, säger CA Fastigheter vd Johan Damne.

- Vi är glada över att ha fått in CA Fastigheter AB som en stark och erfaren partner i projektet och ser fram emot att fortsätta utveckla Gasverket, vilket vi arbetat med under lång tid, för att skapa en ny spännande stadsdel, säger Nicklas Jungberg, vd för JR Kvartersfastigheter.

- Förvärvet av Projekt Gasverket ligger helt i linje med vår strategi att öka närvaron i Stockholm, såväl inom fastighetsutvecklingsprojekt som ökning av vår långsiktiga fastighetsportfölj. JR Kvartersfastigheter har tillsammans med Stockholms Stad såhär långt utvecklat projektet på ett fantastiskt sätt. Vi hoppas naturligtvis att vi kan bidra till projektet med vår erfarenhet men framförallt tillse att genomföra projektet, säger Johan Damne.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige