Image

CA Fastigheter säljer Västerviks Stadshotell

Transaktioner CA Fastigheter har avtalat om försäljning av dotterbolaget Majo Hotellinvest innehållande såväl fastigheten Västervik Residenset 24 som själva hotellverksamheten, Västerviks Stadshotell. Köpare är Frea Capital, som i dag bland annat äger och driver Vimmerby Stadshotell.
Publicerad den 14 Februari 2018

Västerviks Stadshotell, vilket ingår i Best Western, uppfördes av CA Fastigheter 1990 och har varit i bolagets ägo sedan dess. Verksamheten innehåller en personalstyrka om cirka 40 personer vilka samtliga följer med i affären.

– Försäljningen är i linje med vår affärsidé att äga och förvalta samt utveckla fastigheter i större tillväxtorter. Därtill är vi ingen optimal ägare till operativ hotellverksamhet. Vi har därför under lång tid försökt hitta en köpare som är villig att förvärva såväl fastigheten som verksamheten. I Frea Capital har vi hittat en köpare som vi är övertygade kan utveckla verksamheten, vilket kommer vara positivt för vår personal i hotellbolaget, säger CA Fastigheters affärsutvecklare Mikael Holmgren.

Frea Capital tillträder i april.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige