Image

CA Fastigheter AB säljer Brohus Park

Transaktioner CA Fastigheter AB har sålt de gamla kulturhistoriska byggnaderna längs Brohusvägen, numera kallat Brohus Park, i Lomma.
Publicerad den 21 September 2012

Köpare är Brohuspark AB och Robert Hall. Ambitionen är att rusta upp längorna för att användas som studentbostäder, café, bed & breakfast och kontor.

- Vi bedömer att försäljningen innebär att vårt exploateringsområde för bostäder i Lomma Hamn gynnas tack vare den ökade diversifieringen av verksamheter inom området. Byggnaderna, som med sin historia mycket bidrar till områdets charm, kommer att utnyttjas på ett bättre sätt och bli mer tillgängliga för allmänheten än tidigare, säger Erik Herder, CA Fastigheters projektchef i Lomma.

Brohuspark AB kommer omgående påbörja upprustningen av byggnaderna, med start av den norra längan. Redan till nästa sommar är tanken att denna ska vara färdigställd att användas för bed & breakfast och studentboende. Renoveringen av uggletornet och den södra längan kommer därefter att påbörjas.

- Det känns underbart att få återskapa detta kulturarv, säger Robert Hall, Brohuspark AB:s vd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige