Image

Byggvesta och Grön Bostad bygger energisnålt i Bagarmossen

Bygg/Arkitektur Byggvesta och Grön Bostad, som samägs av Byggvesta och Afa Fastigheter, byggstartar ett nytt hyresrättsprojekt om 32 energisnåla lägenheter i Bagarmossen.
Publicerad den 28 Februari 2014

Nybyggnation på Emågatan 112 har planerats länge utan att kunna genomföras förrän nu.

Proberaren blir ett långsiktigt hållbart Egenvärmehus enligt Byggvestas välbeprövade koncept.

– Proberaren är ett relativt litet projekt för att vara hyresrätter, där Byggvesta tagit över stafettpinnen efter två tidigare byggherrar som inte fått ihop projektekonomin för en så liten tomt. Nu visar vi att vi får ihop en god gestaltning med hög energieffektivitet och en bra kostnadsnivå även i liten skala. Det finns potential även i de relativt sett något mindre tomter som finns att utveckla i storstadsnära lägen, säger Lars Gärde, projektledare på Byggvesta.

Lägenheterna planeras att förmedlas via Stockholms bostadsförmedling och Byggvestas bostadskö, med inflyttning till sommaren 2015. Till största del utgörs lägenheterna av 2:or och 3:or.

Relaterade artiklar

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY