Image
Byggvesta har färdigställt 374 lägenheter i studentbostadsområdet Colonia II.
Byggvesta har färdigställt 374 lägenheter i studentbostadsområdet Colonia II. Bild: Byggvesta

Byggvesta fördubblar sitt bestånd i Linköping

Bolag Byggvesta har färdigställt studentbostadsområdet Colonia II och de sista studenterna håller nu på att flytta in i sina nya lägenheter. Det nya området består av sju bostadshus med totalt 374 lägenheter, och innebär att Byggvesta fördubblar sitt bestånd i Linköping.
Publicerad den 23 September 2021

– Med Colonia II tar vi nästa steg för att skapa den campuskänsla som många studenter efterfrågar. Ett bra och trivsamt studentboende främjar trivsel och trygghet, gör det enklare att träffa nya vänner, knyta kontakter för framtiden och växa socialt och intellektuellt, säger Marit Appelgren, vd för Byggvesta Förvaltning.

Colonia II ligger mitt i Campus Valla i Linköping, bara ett stenkast från Linköpings universitet. Idén har varit att skapa ett område som knyter ihop framtidens campusnära studentstad, genom att bland annat bygga in grönskande sociala torgytor och erbjuda fritt WiFi utomhus som möjliggör fler utomhusaktiviteter på området. Dessutom erbjuds även gym, cykelservice, restaurang och heldigitaliserad obemannad matbutik där hyresgästerna kan handla hela dygnet.
– Inte minst nu efter pandemin ser vi att våra bostäder fungerar som en hybridlösning för framtidens studier. När utbildningar blir allt mer digifysiska ökar behovet av platser för både egenstudier och socialt umgänge – precis det vi nu kan erbjuda med Colonia II. Ända sedan vi byggde vårt första studentboende på området 2007 har vi haft en vision om campusområdet som en slags ’stad i staden’ och nu ser vi det äntligen hända, säger Jenny Jonsson, vd för Byggvesta.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige