Image

Byggstart i Hagastaden

Bygg/Arkitektur I onsdags togs det första spadtaget i Arcona och Veidekkes byggprojekt Patienten/Princeton i Hagastaden. Byggstarten firades med tal och en ceremoniell sprängning.
Publicerad den 31 Oktober 2016
Förra veckan togs första spadtaget i Arcona och Veidekkes projekt Patienten/Princeton i Hagastaden. Förra veckan togs första spadtaget i Arcona och Veidekkes projekt Patienten/Princeton i Hagastaden.

Projektet genomförs som en totalentreprenad i samverkan och är en nybyggnation om cirka 67 000 kvadratmeter (BTA) för Vitartes.

Medverkade på scen under onsdagen gjorde Paul Lindquist, fastighets- och investeringslandstingsråd Stockholms läns landsting, Inger Andersson, styrelseordförande S:t Eriks Ögonsjukhus, Anders Boman, vd S:t Eriks Ögonsjukhus samt Steinar Stokke, vd Vitartes och Peter Alvemur, affärsutvecklingschef och vice vd Vitartes.

Fastigheterna ingår i Vitartes projekt Scandinavian Life Science som bidrar till utvecklingen av morgondagens life science i Sverige.

Kärnan i projektets koncept är miljöer där sjukvård, forskning, utbildning och näringsliv integreras och samverkar.

Vitartes har sedan tidigare erhållit tilldelning av hyresavtalet för nya S:t Eriks Ögonsjukhus och konceptet Eye Center of Excellence, vilket kommer inrymmas i Patienten.

– Att Arcona och Veidekke får förtroendet att genomföra projektet beror framförallt på att de under anbudsskedet visat en stor förståelse för komplexiteten i projekten och på tidiga underlag kunnat presentera bra och kreativa lösningar för projektgenomförandet, säger Håkan Karlsson, projektchef och teknisk direktör på Vitartes, och fortsätter:

– De har även en stark laguppställning med gedigen kompetens och erfarenhet av att bygga stora komplexa projekt i samverkan.

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet att genomföra ännu ett stort projekt inom Life Science tillsammans med Vitartes. Det stärker vår position som en av dom ledande byggarna inom stora och installationstäta projekt med komplicerade yttre förhållanden. Här kommer vår samverkansmodell med involvering och VDC som bäst till sin rätt när vi kan samla koncernens breda kompetens”, säger Jeanette Saveros, vd på Arcona.

Inflytt beräknas för Patienten till fjärde kvartalet 2019, eventuellt första kvartalet 2020.

För Princeton väntar inflyttning till kvartal tre eller fyra 2020.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige