Byggstart för Tjuvkils Ängar

Publicerad den 25 Januari 2018

Skicka till e-post

Bygg/Arkitektur I anslutning till Marstrand börjar nu utbyggnaden av Tjuvkils Ängar. I första etappen kommer det att byggas ett 40-tal lägenheter och 20-talet friliggande villor med äganderätt. Inflyttning är planerad till nästa vinter.

Intresset och efterfrågan på nya bostäder är fortsatt hög. Speciellt när det går att förena en byggkvalitet utöver det vanliga med närheten till naturen och ett aktivt fritidsliv. Tjuvkils Ängar har utan någon egentlig marknadsföring väckt ett stort intresse. När den första etappen nu byggstartats så är det efter att närmare 60 köpare bestämt sig för att det är just här de vill bo.

– Jag är övertygad om att vi ser början på ett trendbrott för den lokala bostadsmarknaden i och runt Göteborg. I samband med att Göteborg de närmaste tio åren kommer vara en uppgrävd stad, kombinerat med dyra bostadspriser och trängselskatt, så lägger det grunden för en ny "gröna vågen" de närmaste åren, säger Bertil Börjesson, ordförande för Marstrand Exploatering AB, byggkonsortiet som ligger bakom satsningen på Tjuvkils Ängar.

Planerna på att etablera nya bostäder drogs upp runt 2010. I den första visionen handlade det om 250 bostäder. Men efter synpunkter från grannar och kommunen tog byggkonsortiet hänsyn till dessa åsikter och det planeras nu för cirka 150 bostäder.

Illustrationerna visar att arkitektbyrån Kaka Arkitekter lyckats med sina intentioner att få fram hus som smälter väl in i den bohuslänska naturen. Fasadmaterial i trä med inslag av skiffer, generösa fönsterpartier, öppna planlösningar och exklusiva ekdörrar är genomgående för de olika hustyperna.

Bertil Börjesson har varit med sedan de första planerna började tas fram.

– Nu känns det underbart att äntligen få sätta spaden i marken och min förhoppning är att när våra köpare flyttar in så slår vi deras förväntningar. Vi har ett verkligt starkt bostadskoncept för alla som vill bo lantligt, havsnära och med en hög boendekvalitet i alla detaljer. Dessutom är prisnivån betydligt lägre jämfört med exempelvis centrala bostadsrätter i Göteborg och det gör oss mycket hoppfulla inför kommande etapper av Tjuvkils Ängar, konstaterar han.

Den första etappen består av 40 bostadsrätter i fyrbohus och 19 friliggande villor med äganderätt. I februari påbörjas försäljningen av den andra etappen med ytterligare 35 bostäder. I området kommer även en förskola att byggas.


- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige

"Potentialen är enorm"

Bolag Efter avyttringen av Skanskas huvudkontor – Invescos Europa-chef berättar om bolagets fortsatta närvaro i Sverige.


Gattberg om nya miljardköpet och fastighetsåret 2019

Bolag Pareto fortsätter göra stora investeringar. Genom nybildade bolaget Halmslätten miljardköper man två logistikfastigheter från Axfast. Stefan Gattberg, ansvarig för fastighetsinvesteringar på Pareto, berättar för Fastighetssverige om bakgrunden till affären, varför man varit mer försiktiga i Sverige under 2018 och hur han ser på det kommande året.

Paretobolag miljardköper av Axfast

Transaktioner Halmslätten, ett av Pareto Securities nybildat bolag, har förvärvat två logistikfastigheter fullt uthyrda till Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist Martin & Servera för cirka en miljard kronor.


Annons
Christian Hermelin.

Fabege: Hermelin slutar under 2019

Bolag Vd Christian Hermelin lämnar Fabege under 2019. Han stannar kvar tills efterträdaren har tillträtt.


Planen: Ska bygga stort på liten ort

Bostäder Husarvid vill bygga 460 nya bostäder på lillorten som spås ha störst möjlighet att växa inom kommunen.


"Jag har ett tröttsamt driv"

Karriär Ulrika Liss-Daniels har utsetts till ny vd för Semrén & Månsson Group. För Fastighetssverige berättar hon om hur hon ska skapa hållbarhet i framtiden.


Halvmiljardaffär faller – detaljplanen upphävd

Transaktioner SSM förvärvade i mars 2017 projektet Bromma Boardwalk (del av fastigheten Vandenberg 9) av Niam V SIC Bostad Holding AB. Stockholms kommun antog detaljplanen strax efter förvärvet, men beslutet överklagades därefter av boende i närområdet. Affären var villkorad av en lagakraftvunnen detaljplanen och nu har mark- och miljööverdomstolen upphävt detaljplanen.


Magnolia förlorar krav i skiljetvist

Juridik Magnolia Bostad förlorar en tvist i skiljedom och får till följd av detta en negativ resultateffekt i det fjärde kvartalet om 25 miljoner kronor.


Caroline Arehult.

Hemfosa köper vårdfastigheter i Västsverige

Transaktioner Hemfosa har köpt tre moderna vårdfastigheter i Stenungsund, Uddevalla och Vänersborg till ett totalt fastighetsvärde om cirka 108 miljoner kronor.


Genova köper i Stockholm

Transaktioner Genova Property Group har avtalat om att förvärva fastigheterna Sicklaön 393:4 i Nacka och Drevern 1, 3 samt Dvärgspetsen 1 i Skarpnäck.


XXL premiäröppnar i Malmö

Uthyrning XXL väljer Vasakronanas Triangeln för sin första butik i Malmö. Butiken omfattar 3 200 kvadratmeter på plan två och öppnar till halvårsskiftet 2019. Triangeln omfattar totalt 33 000 kvadratmeter butiksyta och med uthyrningen till XXL når köpcentrumet en uthyrningsgrad om drygt 95 procent.


Besqab produktionsstartar i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Besqab produktionsstartar ytterligare ett projekt i år; 91 lägenheter på Vackra vägen med utsikt över Golfängarna och Lötsjön i Sundbyberg.


Givaudan flyttar till The Edge

Uthyrning Smaksättnings- och parfymföretaget Givaudan har tecknat hyresavtal avseende en kontorslokal på 363 kvadratmeter i The Edge, Hyllie. När fastigheten står klar i slutet av 2019 kommer företaget flytta in på femte våningen i den strykjärnsformade fastigheten.


Cernera köper Brämhults juices fd produktionsanläggning.

Cernera köper fd Brämhults-fastigheten

Transaktioner Cernera utökar sitt bestånd med drygt 5 000 kvadratmeter kontors-, produktions- och lagerytor genom förvärv av Brämhults Juice tidigare produktionsfastighet i Borås.


Skövdebostäder: budgeten stoppar 132 studentlägenheter

Bygg/Arkitektur I Sveriges nya budget slopas investeringsstödet vid årsskiftet. Det innebär att ansökningar om investeringsstöd som ännu inte behandlats riskerar att inte få stöd. I Skövde äventyrar detta nu projektet Kurorten med 132 studentlägenheter som kan missa 43 miljoner kronor, 26 procent av projektkostnaden.


Bonava genomför sin första investeraraffär i Estland

Transaktioner Bonava har sålt ett bostadsprojekt omfattande 84 lägenheter i Tallinn, Estland. Köparen är Lumi Capital och transaktionen är finansierad av LHV pensionsfond i Estland.


Ny chef för produktionsledning på HSB Bostad

Karriär Christian Örum har utsetts till chef för HSB Bostads produktionsledning.


HSB köper i Oxelösund.

HSB köper i Oxelösund

Transaktioner HSB Södermanland köper 132 lägenheter fastigheter i Oxelösund av Vinterklasen AB.


Kviberg krematorium.

Kvibergs krematorium utsedd till Göteborgs bästa byggnad 2018

Göteborg Kvibergs Krematorium har utsetts till Göteborgs bästa byggnad 2018. Priset, ur Per och Alma Olssons Fond, delas ut av Göteborgs Stad.


Akira Shimizu, Head of Nordics på Pembroke.

Så vill Pembroke förvandla innerstaden

Bolag Akira Shimizu har nyligen tagit över som nordenchef på Pembroke. För Fastighetssverige berättar han om den första tiden i den nya rollen, storprojektet i Stockholms innerstad, samarbetet med andra fastighetsägare samt bolagets framtida vision.


Nu kommer det danska "Hygge-bostäder" till Sverige.

Danska livsnjutarbostäder till Haninge

Bostäder Nu ska danskarna lära oss njuta i och av våra bostäder. Det handlar om det första svenska "hygge-projektet" som nu kommer till Haninge. Säljstart är planerad till andra kvartalet 2019.