Image

Byggstart för Tjuvkils Ängar

Bygg/Arkitektur I anslutning till Marstrand börjar nu utbyggnaden av Tjuvkils Ängar. I första etappen kommer det att byggas ett 40-tal lägenheter och 20-talet friliggande villor med äganderätt. Inflyttning är planerad till nästa vinter.
Publicerad den 25 Januari 2018

Intresset och efterfrågan på nya bostäder är fortsatt hög. Speciellt när det går att förena en byggkvalitet utöver det vanliga med närheten till naturen och ett aktivt fritidsliv. Tjuvkils Ängar har utan någon egentlig marknadsföring väckt ett stort intresse. När den första etappen nu byggstartats så är det efter att närmare 60 köpare bestämt sig för att det är just här de vill bo.

– Jag är övertygad om att vi ser början på ett trendbrott för den lokala bostadsmarknaden i och runt Göteborg. I samband med att Göteborg de närmaste tio åren kommer vara en uppgrävd stad, kombinerat med dyra bostadspriser och trängselskatt, så lägger det grunden för en ny "gröna vågen" de närmaste åren, säger Bertil Börjesson, ordförande för Marstrand Exploatering AB, byggkonsortiet som ligger bakom satsningen på Tjuvkils Ängar.

Planerna på att etablera nya bostäder drogs upp runt 2010. I den första visionen handlade det om 250 bostäder. Men efter synpunkter från grannar och kommunen tog byggkonsortiet hänsyn till dessa åsikter och det planeras nu för cirka 150 bostäder.

Illustrationerna visar att arkitektbyrån Kaka Arkitekter lyckats med sina intentioner att få fram hus som smälter väl in i den bohuslänska naturen. Fasadmaterial i trä med inslag av skiffer, generösa fönsterpartier, öppna planlösningar och exklusiva ekdörrar är genomgående för de olika hustyperna.

Bertil Börjesson har varit med sedan de första planerna började tas fram.

– Nu känns det underbart att äntligen få sätta spaden i marken och min förhoppning är att när våra köpare flyttar in så slår vi deras förväntningar. Vi har ett verkligt starkt bostadskoncept för alla som vill bo lantligt, havsnära och med en hög boendekvalitet i alla detaljer. Dessutom är prisnivån betydligt lägre jämfört med exempelvis centrala bostadsrätter i Göteborg och det gör oss mycket hoppfulla inför kommande etapper av Tjuvkils Ängar, konstaterar han.

Den första etappen består av 40 bostadsrätter i fyrbohus och 19 friliggande villor med äganderätt. I februari påbörjas försäljningen av den andra etappen med ytterligare 35 bostäder. I området kommer även en förskola att byggas.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige