Image

Byggstart för Stordalen-hotell i Hyllie

Bygg/Arkitektur I går byggstartades Quality Hotel View i Hyllie, Malmö.
Publicerad den 12 Juni 2013

I går var det dags för det första spadtaget och nedläggning av grundstenen för Quality Hotel View i Hyllie. Traditionellt för Stordalen och Nordic Choice är att själva grundstenen är av otraditionellt slag. För att symbolisera samarbetet över landsgränserna lade man ner en dansk pølse, en svensk köttbulle och en norsk lefse.

Tillträdande ordföranden i kommunstyrelsen i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh, var med och klippte bandet på grävmaskinen.

- Malmöregionen upplever en tillväxt vi måste vara en del av. Hyllie är det nya Malmö. Med Quality Hotel View har vi flyttat Öresunds vågor till land och gjord det till ett hotell. Malmö utvecklar Hyllie till en underbar stadsdel, och den utvecklingen är Nordic Choice Hotels en del av, säger ägare och styrelseordförande i Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Hotellet sticker upp med sina 16 våningsplan och 15 400 kvadratmeter. Hela toppvåningen kommer att vara en suite med en av Skånes bästa utsikter. Konferenssalen blir 554 kvadratmeter, och är flexibel eftersom den kan delas av i tre rum. Förutom detta finns det fyra konferensrum på 52-61 kvadratmeter och elva mötesrum på 20-39 kvadratmeter.

Annehem, en enhet inom Peabs affärsområde Fastighetsutveckling, kommer att vara hyresvärd för det nya hotellet på Point Hyllie.

- Vi har sedan lång tid tillbaka samarbetat med Nordic Choice och ser fram emot att utveckla ännu ett hotell tillsammans, säger Mats Paulsson, grundare och vice ordförande i Peabkoncernen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige