Image

Byggstart för Riksbyggen i Gustavsberg

Bostäder Den 7 mars tas det första spadtaget för 119 nya lägenheter i Porslinskvarteren i Gustavsberg.
Publicerad den 2 Mars 2017
Porslinskvarteren i Gustavsberg. Bild: Riksbyggen
Porslinskvarteren i Gustavsberg.

I Porslinskvarten uppför Riksbyggen 119 hyresrätter fördelade på de två kvarteren Badkaret och Handfatet. Det blir i första hand ettor och tvåor i storlek 35-56 kvadratmeter. På plats vid det första spadtaget finns kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (m), Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads, Leif Linde, vd Riksbyggen, Niklas Rengen, ekonomichef Kommunal.

– Det finns en stor efterfrågan på hyresrätter och de här lägenheterna blir ett viktigt tillskott på hyresmarknaden i Värmdö kommun. Jag är glad för alla nya bostäder som kommer till, oavsett upplåtelseform, men framför allt mindre hyresrätter har länge efterfrågats av våra ungdomar, säger Deshira Flankör (m).

– Det är glädjande att Riksbyggen som samhällsutvecklare kan vara med och bidra till fler hyresrätter byggs både i Gustavsberg och på ett antal andra orter runt om i landet. Riksbyggen inledde sin satsning på att bygga hyresrätter för lite drygt två år sedan för att svara upp mot de stora behov som finns på bostadsmarknaden, säger Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads och ordförande i Riksbyggen.

Det första spadtaget genomförs tillsammans med elever från Värmdö Tekniska Gymnasium. Inflyttningen är beräknad till sommaren 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills ser en fragmenterad fastighetsmarknad

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Bilden av detaljhandeln är för negativ enligt rådgivningsföretaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY