Image

Byggstart för polisutbildningens nya lokaler i Umeå

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus tar första spadtaget för den nya byggnaden som ska samla polisutbildningens verksamhet under ett och samma tak på Campus Umeå.
Publicerad den 5 April 2016
Nu påbörjas byggnationen av polisutbildningens nya lokaler i Umeå. Bild: Akademiska Hus
Nu påbörjas byggnationen av polisutbildningens nya lokaler i Umeå.

Det nya utbildningshuset innebär en investering för Akademiska Hus på 165 miljoner kronor. Lokalerna får en yta på drygt 6 000 kvadratmeter och byggs centralt på campus intill Norra Beteendevetarhuset.

Den tre våningar höga byggnaden kommer bland annat att innehålla lärosalar, kontor och övningslokaler. Med det nya utbildningshuset möjliggörs en nära samverkan mellan personal och studenter, samt bättre förutsättningar för möten och dialog mellan polisutbildningen och universitetets övriga utbildningar.

Polisstudenterna får även en chans att ta del av de campusnära resurserna som universitetsbiblioteket och sporthallen IKSU Sport.

På pressträffen närvarar David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus region Norr, Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus, Anders Fällström, prorektor Umeå universitet, och Lars-Erik Lauritz, universitetslektor och föreståndare vid polisutbildningen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige