Image

Byggstart för nya Viksjö Centrum

Bygg/Arkitektur Aberdeen Fastighetsfond Sverige börjar nu bygga nya Viksjö Centrum i Järfälla kommun. Cirka 1 400 av totalt 1 750 kvadratmeter är redan uthyrt och hyresgäster blir bland andra Puls & Träning, Apotek Hjärtat, Arken Zoo, Din Syn samt Vivels café & konditori.
Publicerad den 21 April 2015
Aberdeen startar nu utvecklingen av nya Viksjö Centrum. Cirka 1 400 av totalt 1 750 kvadratmeter är redan uthyrt. Bild: Sweco
Aberdeen startar nu utvecklingen av nya Viksjö Centrum. Cirka 1 400 av totalt 1 750 kvadratmeter är redan uthyrt.

Dagens Viksjö Centrum är ett väl fungerande centrum med fokus på vardagshandel och närservice vilket gör det till det naturliga alternativet för boende i Viksjö med omnejd. Ica, Systembolaget och Carema Vårdcentral är alla stora hyresgäster i Viksjö Centrum som efter nybyggnationen kommer att omfatta cirka 12 000 kvadratmeter, varav cirka 9 000 kvadratmeter är handel.

Viksjö Centrum ägs av Aberdeens Fastighetsfond Sverige som även har Salems centrum och Ekerö centrum i sin portfölj. Aberdeen arbetar för närvarande aktivt med att utveckla alla tre områdena.

- Viksjö Centrums erbjudande stärks avsevärt genom dessa uthyrningar till duktiga lokala entreprenörer och välkända kedjor. Totalt utökar vi Viksjö Centrum med cirka 1750 kvadratmeter och vi går nu in i den avslutande uthyrningsfasen, säger Darina Ronnevik, kommersiell projektledare för Viksjö på Aberdeen.

De nya butikerna öppnar i tre fristående byggnader som uppförs i bästa handelsläge med stora glaspartier för ett öppet och transparant utryck intill det befintliga centrumet. Samtidigt fräschas den befintliga anläggningen upp för att harmonisera med nybyggnationen som beräknas öppna våren 2016.

– Viksjö Centrum är ett spännande och på många sätt unikt projekt som går tvärs emot gängse trend mot stora, växande handelsplatser. Här utvecklar vi istället den småskaliga handeln nära kunden och bidrar till att ytterligare förstärka Viksjös redan starka roll som levande mötesplats med verksamheter som skola, teater, biblioteket och kyrka i centrum. Detta tillsammans med de cirka 200 nya bostäder som planeras i närområdet gör att vi tror starkt på Viksjö som plats och projekt, säger Mia Salin, tillgångsförvaltare för Fastighetsfond Sverige på Aberdeen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige