Image

Byggstart för Norra Tyresö Centrum

Bygg/Arkitektur Nu startar byggandet av tusen bostäder i Norra Tyresö Centrum, en ny stadsdel för en hållbar livsstil.
Publicerad den 23 Mars 2016

I måndags togs det första spadtaget på planen norr om Bollmorahallen. I slutet av mars börjar ledningar för bland annat el, värme och vatten att läggas ner i marken för den nya gatustrukturen.

– Vi är otroligt glada över att arbetet med Norra Tyresö Centrum startar. Nu är vi ett steg närmare visionen om ett attraktivare centrum med naturligare mötesplatser, blandat boende och säkrare gång- och cykelvägar, säger Fredrik Saweståhl, (M), kommunstyrelsens ordförande.

Arbetet beräknas pågå till hösten 2018. Till hösten 2016 väntar byggstart för cirka 200 bostäder, varav drygt 100 hyresrätter. Byggherrar är Riksbyggen, Småa och Botrygg.

– När infrastrukturen börjar läggas kan vi skönja början till de nya stadskvarteren i Norra Tyresö Centrum. Det ska bli otroligt spännande att få följa utvecklingen och se hur stadsdelen växer fram successivt, säger Carolin Andersson, projektledare för Norra Tyresö Centrum.

Om projektet
Norra Tyresö Centrum är ett stort, viktigt och spännande steg mot visionen att Tyresö år 2030 ska vara Stockholmsregionens mest attraktiva kommun med 60 000 invånare. De nya stadskvarteren kommer rymma upp till tusen bostäder med olika uttryck, typ och upplåtelseform. Genom att bygga resurseffektiva bostäder och skapa ett nät av säkra gator och stråk med gående och cyklande i centrum ska kvarteren främja en hållbar livsstil.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige