Image

Byggstart för Midrocprojekt i Västra Hamnen

BYGG På onsdagen togs det symboliska första schakttaget för Midrocs kontorshus Jungmannen i Västra Hamnen i Malmö.
Publicerad den 13 Maj 2009

- Trots lågkonjunkturen fortsätter vi utvecklingen av World Trade Center Area i
Västra Hamnen, säger Magnus Skiöld, vd för Midroc Property Development.

Det nya kontorshuset byggs i fem plan och får sju mindre bostäder högst upp. Störst hyresgäst blir konsultföretaget Ramböll

- När vi planerade för det nya World Trade Center-kontoret genomförde vi ett
gediget arbete för att få byggnaden energieffektiv. Alla de kunskaper och goda erfarenheter som vi fick då använder vi i det här projektet. Vi räknar med att kunna sänka byggnadens totala energiåtgång till cirka 80 kilowattimmar per kvadratmeter och år, vilket är långt under myndighetskrav och kraven för Green Building. Det nya kontoret får bland annat närvaro- och behovsstyrd ventilation och belysning, behovsstyrda fläktar, motorer och pumpar samt lokalt producerad fjärrvärme och kyla från akvifärlagret i Västra Hamnen.

Midroc har arbetat med utvecklingen av området, som idag kallas World Trade
Center Area, i tio år. Först byggdes Saabs gamla flygplansfabrik om till kontor,
World Trade Center Teknikportalen. Därefter har ytterligare två kontor byggts, varav det ena är det nya World Trade Center-kontoret.

Byggnationen av Hotell Park Inn pågår för fullt och hotellet beräknas stå klart årsskiftet 2010/2011. Inom området planeras för cirka 150 bostäder, en förskola, ytterligare kontor samt en stadsdelspark.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige