Image

Byggstart för bostadsrätter på Stallbacken i sommar

Bostäder I sommar startar Jutabo byggnationen av 139 lägenheter på Stallbacken i Mölndal. Inflyttning beräknas till slutet av 2016.
Publicerad den 9 April 2015

Yteffektiva bostadsrätter anpassade för förstagångsköpare och andra som prioriterar kundanpassning och kvalitet. 139 lägenheter i två huskroppar av lamelltyp ska byggas i två omgångar. Inflyttning i första huset beräknas till slutet av 2016 med säljstart 18 april.

Omsorgsfullt ritat, av arkitektbyrån Semrén & Månsson, ned till varje detalj för att ge ett boende med hög kvalitet. Från höga fotlister och induktionshäll till kvalitetskök och vackert tegel i fasaden. Det ska vara härligt att komma hem.

Det blir främst prisvärda och yteffektiva 1:or och 2:or, men även en del större lägenheter. Byggarbetet sätter igång nu i sommar. Sven Henriksson, vd för Jutabo, berättar:
- Vi skräddarsyr alltid varje byggprojekt efter dem som ska bo där. I Stallbacken siktar vi på att bygga vackra hus med hög kvalitet. Vi gör lägenheterna lite mindre för att kunna erbjuda ett lågt pris, så att de passar även förstagångsköpare.

Alla köpare av en bostadsrätt får även en elcykel utan extra kostnad. På så vis kan man lätt klara sig utan bil och ändå nå all service och samtidigt utnyttja Stallbackens omgivande natur.

Jutabo Bostadsutvecklaren är en relativt ny aktör på bostadsmarknaden, men ledningen har lång erfarenhet från branschen. Deras vision med Stallbacken är tydlig.

- Byggföretagen behöver bli bättre på att bygga det som folk behöver. Ett bra exempel är just storleken på lägenheter. Alla pratar om behoven av mindre lägenheter, men det byggs bara stort och dyrt. Vi hoppas att Stallbacken kan visa vägen för andra, säger Sven Henriksson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige