Image
Byggpartner får bygguppdrag av Diös.
Byggpartner får bygguppdrag av Diös. Bild: Diös

Byggpartner bygger Trafikverkets nya anläggning i Borlänge

Bygg/Arkitektur Sommaren 2022 kommer Trafikverkets utvecklade huvudkontor stå klart i Borlänge. Diös har upphandlat Byggpartner som generalentreprenör för projektet med ett avtal som innebär utveckling och tillbyggnad av fastigheten på Röda Vägen i centrala Borlänge. Planerad byggstart är per omgående.
Publicerad den 31 Januari 2020

Under den närmsta tioårsperioden planerar Trafikverket att genomföra flera stora satsningar på Sveriges transportsystem, vilket påverkar behovet av kompetens och ytor. Därför flyttas två kontor ihop på deras befintliga ytor på Röda Vägen och en total yta om 31 000 kvadratmeter ska utvecklas, varav 2000 kvadratmeter nyskapas. Utsedd entreprenör att utföra arbetet blir Byggpartner, som är ett renodlat byggföretag med basen i Dalarna och verksamhet i stora delar av Mellansverige.

– Vi är glada över att ha landat i en trygg partner för utvecklingen av Trafikverkets huvudkontor. Vi värdesätter den lokala närvaron och erfarenheten som Byggpartner besitter och ser fram emot ett gott samarbete genom hela processen, säger Mats Eriksson, projektchef, Diös.

– Det är riktigt kul att vi får genomföra det här projektet med Diös och Trafikverket. Dels på hemmaplan i Dalarna, dels i partnering, som är vår specialgren, säger Johan Karlsson, arbetschef på Byggpartner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY