Image

Byggpartner bygger runt allaktivitetshus åt Mimer

Bygg Byggpartner har fått i uppdrag av Västerås kommunala bostadsföretag Mimer, att bygga ett runt allaktivitetshus på Vallby.
Publicerad den 13 Februari 2012

Det cirka 1 000 kvadratmeter stora huset kommer att rymma fritidsgård, familjecentrum med barnavårdscentral, mödravård och öppen förskola, samt Svenska kyrkan och Mimers projektkontor. I centrum av huset byggs en gemensam mötesplats i form av ett torg med kafé.
- Vi driver flera projekt på Vallby, därför är det extra roligt att skapa ett hus som samlar så många olika verksamheter för både unga och äldre, säger Per Widerstedt på Mimer.

Huset, som är ritat av arkitekt Olov Gynt, har en tydlig miljöprofil med sedumtak och värmebehandlad träfasad.

Första spadtaget sker den 17 februari och den första november ska allt vara färdigt.
Inflyttning beräknas till den första december.
- Vi på Byggpartner är väldigt glada att återigen ha fått förtroende att bygga åt Mimer, säger Mats Jansson, chef för Byggpartners Västeråskontor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY