Image
Lillsidan i Enköping.
Lillsidan i Enköping. Bild: Byggpartner

Byggpartner bygger i Enköping

Bygg/Arkitektur Nu ska ett industriområde i centrala Enköping genomgå en totalomvandling och bli attraktiva bostadskvarter med varierad bebyggelse. Byggpartner har skrivit kontrakt med Magnolia Bostad AB om att bygga 189 lägenheter samt med Ica Fastigheter om att bygga en matbutik.
Publicerad den 31 Mars 2021

Det centralt belägna området, som kallas Lillsidan, ligger mellan entrén från E18 och centrum och har i dag prägeln av ett blandat industri- och företagsområde. Nu kommer området att genomgå en totalomvandling till en ny stadsdel med hyresrätter, bostadsrätter, radhus, förskola, omvårdnadsboende och handel.

Byggpartner har nu skrivit kontrakt med Magnolia Bostad AB om att bygga 189 lägenheter, fördelade på två etapper, samt med Ica Fastigheter om att bygga en Ica Supermarket-butik.

Projektet kommer att starta omgående och beräknas vara färdigt i sin helhet 2024.

Ordervärdet för båda etapperna är 272 miljoner kronor och går in i Byggpartners orderbok för kvartal 1 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt fler fastighetsbolag handlas till premie

Lista Efter rapportfloden kan Fastighetssverige konstatera att allt fler fastighetsbolag nu värderas till en premie på börsen. Här presenteras en uppdaterad lista med de noterade fastighetsbolagens substansvärdering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY