Image

Byggherre på ockuperat bygge begärd i konkurs

BOLAG Fastighetsägaren Freeharbour P.M.S. Assets AB, som äger en fastighet i Värtahamnen i Stockholm, som tidigare har ockuperats av byggnadsarbetare, har begärts i konkurs. - Flera av de inblandade entreprenörerna har gått in med en begäran till Stockholms Tingsrätt. Vårt företag har ett krav på byggherren på 3,6 miljoner kronor, säger Dragan Jovanovic, som driver företaget DVS AB, till SR Stockholm.
Publicerad den 15 Januari 2009

Problemen med betalningarna började redan efter sommaren 2008. När de sedan inte betalade någonting på två månader blev flera underentreprenörer och de anställda byggnadsarbetarna desperata, enligt SR Stockholm, och de anställda på DVS inledde en ockupation av arbetsplatsen i slutet av november.

Efter förhandlingar lämnade byggnadsarbetarna arbetsplatsen på morgonen, och sedan dess har bygget stått still.

- Eftersom jag inte fått in mina 3,6 miljoner kronor har jag tvingats säga upp anställda. Jag har minskat personalstyrkan med nästan femtio procent, säger Dragan Jovanovic till SR Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige