Image

Bygger nytt i Jönköping

Bygg/Arkitektur FB Bostad bygger 50 bostadsrätter och nio stadsradhus i Jönköping. NCC har fått byggordern, värd 110 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Maj 2017
Kvarteret Orgeln. Bild: Kanozi Arkitekter
Kvarteret Orgeln.

Kvarteret Orgeln ligger i stadsdelen Samset i Jönköping.

– FB Bostad och NCC har samarbetat sedan start i detta projekt och gemensamt tagit fram underlag för byggnationen och det är jättekul att vi nu är redo att sätta spaden i marken. Våra hus med träfasad och sedumtak kommer bidra till en trevlig gårdsmiljö och förstärker närheten till skogsområdet som gränsar till Samset, säger Henrik Lindblad, vd på FB Bostad.

Kvarteret Orgeln består av 59 bostadsrätter varav nio stadsradhus ritade av arkitektfirman Kanozi Arkitekter. Lägenheterna har 2 -4 rum och kök och är 52-146 kvadratmeter stora. De är fördelade i fyra huskroppar med tre våningar vardera. Husen får träfasader och tak av bandtäkt plåt med inslag av sedumtak.

Husen är grupperade runt en innergård som bostadsrättsägarna tillsammans med FB Bostad kommer att utveckla i samverkan.

– Nu fortsätter vi att utveckla stadsdelen Samset, NCC har byggt bostäder här i flera etapper och 2015 färdigställde vi även Vittraskolan. Jönköping växer och det är jätteroligt att vi tillsammans med FB Bostad är del av den satsningen, säger Roger Norén, projektchef NCC Building.

Byggstart sker i juni 2017 och inflyttning är planerad till våren 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige